Winkelkernen Sassenheim, Voorhout en Warmond in de bloemen

 

 

Woensdagmiddag 15 maart tekende ondernemer John Voordouw namens de winkelkernen Sassenheim, Voorhout en Warmond de overeenkomst met het Noordwijkerhoutse bedrijf Entree Vert voor de plaatsing en het onderhoud van in totaal 138 Hanging Baskets verdeeld over de 3 winkelkernen.

 

Ondernemersfonds

De financiering van de hangende bloembakken is mogelijk gemaakt door alle bedrijven in de winkelkernen van Sassenheim, Voorhout en Warmond en betaald via het Ondernemersfonds Teylingen. Met deze opdracht is een bedrag van € 15.000 gemoeid.

Het winkelgebied van Sassenheim had in 2016 de primeur voor Teylingen. Dit jaar zijn er ook vanaf week 19 en/of week 20 Hanging Baskets te zien in Voorhout (Herenstraat, Jacoba van Beierenhof, Oosthoutplein) en de Dorpsstraat in Warmond.

 

Samenwerking

Door de inzet van o.a. Jules de Vries (namens Sassenheim), Rob Molenaar (namens Warmond), Ab van Kesteren en John Voordouw (beide namens Voorhout) en de Citymanager John van der Tol is er een samenwerking ontstaan en hebben de 3 kernen gezamenlijk de inkoop gerealiseerd.

John van der Tol: “de Hanging Baskets zorgen voor positivisme, rust, inspiratie en gezelligheid, een mooie versterking voor de beleving in de winkelstraten.”

 

Lokaal zaken doen

Het bestuur van het Ondernemersfonds Teylingen stimuleert de kernbesturen om zoveel mogelijk lokaal in te kopen. Nadat diverse Teylinger bedrijven in de aanbesteding afhaakten is contact gezocht met Entree Vert uit de buurtgemeente Noordwijkerhout. Deze specialist is al jaren een betrouwbare leverancier voor de gemeente Teylingen. John Voordouw: “De Hanging Baskets geven de hele zomer plezier en worden begin oktober weer weggehaald om zo tijdig plaats te maken voor de feestverlichting (Sassenheim en Voorhout).”